Salba de lacuri de pe Râul Colentina

Stimate cititor,

Am bucuria să te anunţ că articolul Salba de lacuri de pe Râul Colentina tocmai s-a transformat în capitol al primului volum din cartea Arhiva de geografie, un proiect publicistic la care lucrez încă din anul 2006 şi pentru care am efectuat cel puţin 84 de excursii pe teren, însumând o experienţă frumoasă de peste 200 de zile pe munte şi în zonele adiacente. La acestea se adaugă riscantele şi numeroasele incursiuni în spaţiile mai puţin cunoscute ale oraşului în care locuiesc, dar care merită cu orice preţ promovate.

cop1

Volumul are 408 pagini color (format 240×240 mm) care cuprind 551 de fotografii. Poate fi comandat printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook Arhiva de Geografie.

 

7 păreri la “Salba de lacuri de pe Râul Colentina

 1. Pingback: Salba de lacuri a Râului Colentina. Partea a doua « Arhiva de geografie

 2. Pingback: Arhiva de geografie « simply bucharest: the hungry mole

 3. Este exprimata materializarea unui mare jaf din patrimoniul bucurestean…
  Caci intreaga salba – pana la Fundeni – a fost construita de UCB – regie autonoma a Primariei Capitalei – intre 1932-1939, incluzand lacuri, lucrari hidrotehnice (poduri, stavilare, ecluza, deversoare), parcuri de-jur imprejur cu alee cu felinare, fiecare cu strand si debarcader popular (UCB)…totul fiind trecut in domeniul de utilitate publica (prin achizitionarea de catre UCB din beneficii si cu credite proprii)…Halal mostenitori…!!!

 4. Atrag atentia asupra imaginilor cu dotarile de strand si debarcadere de pe malurile lacurilor- un valoros patrimoniu de utilitate publica care a contribuit mult la sanatatea si agrementul bucurestenilor…
  Cine l-a distrus – nepasare fata de poluarea lacurilor, nepriceperea sau chiar intentia vinovata de insusire a terenurilor pt speculatii imobiliare…???

 5. Pingback: TEMA 1 : POLUAREA LACURILOR DIN CAPITALĂ | andreea mazilu

 6. Buna ziua.
  Va rog sa-mi comunicati cum in pot intra in posesia articolului Salba de lacuri de pe Râul Colentina, lucrez la un proiect ca aceasta tema.
  Din pacate, destul de tarziu am dat de acest blog si a paginii de pe Facebook. Din acest motiv nu am avut cum sa particip la traseul lacurilor.

  Proiectul are mai multe parti, una este ” Modus respiro” in care sunt implicate si cateva asociatii de urbanism. A fost depus si la Primarie dar fara rezultat. Ideea pe scurt. Ne dorim sa aducem aceste lacuri in circuitul de agrement: plaja, debarcader, plimbari/ trasee cu bicicleta/role, reconstructia aleilor/ iluminat, acces facil fara baruri/restaurante si cafenele ( cum s-a intamplat pe malul lacului Herastrau ), replatarea aliniamentului verde cu salcie/arin/ arbusti.

  Poate, veti reusi sa refaceti acest traseu al lacurilor de pe Raul Colentina, cu o publicitate ceva mai mare. Ma pot angaja si eu in acest demers.

  Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s